fbpx

LIKI

Jan

Igra: Ali Ogrizek

Jan je 17-letni najstnik avtist, ki je v zadnjih treh letih osnovne šole dosegal izjemne rezultate na področju matematike, računalništva in robotike. V bivši srednji šoli je z mentorjem naredil raziskovalno nalogo, s katero si je skoraj zagotovil službo na Inštitutu Jožef Štefan. V zadnjem letniku Srednje šole za računalništvo in mehatroniko se pridruži razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco.

Tara

Igra: Lara Kolar

Je edina punca v skupini, ki šteje 14 fantov. Zelo čedna, samozavestna in netipična najstnica. V šoli in programiranju želi Tara biti najboljša. Osredotočena na delo in ljubiteljica tehnologije. Takoj po šoli v popoldanskem času ima dvakrat na teden učno uro saksofona v glasbeni šoli. Saksofon in obleke, obutev v katerih dela, nosi večinoma kar s seboj v šolo. Predvsem takrat, ko pride do tekmovanja v programiranju in dobi priložnost, da prejme štipendijo, ki bi ji lahko prinesla redno in ugledno službo. Tako bi preskrbela sebe in svojo mamo.

Nick

Igra: Elyes Samba

Nick je dijak 4. letnika Srednje šole za računalništvo in mehatroniko in velja za najbolj hudega tipa na šoli. V osnovni šoli je bil Tarin sošolec. Skupaj sta preživela celo nekaj romantičnih trenutkov. Nick še danes samozavestno pravi, da sta bila par in da je on njen bivši, s čimer se Tara ne strinja. To kaže na njegovo samozavest in ego, da želi biti v centru pozornosti. Ko spozna Jana, mu sicer priskoči na pomoč. Do njega je sprva zelo prijazen in mu ponudi prijateljstvo. Ko ugotovi, da je Jan izjemno nadarjen si želi njegove pozornosti in celo postane njegov partner v tekmovanju.

Zarja

Igra: Ana Praznik

Svetovalna delavka, ki je pri svojem delu neomajna in zelo zaščitniška do vseh dijakov, še posebej pa do tistih s posebnimi potrebami. S profesorjem Frenkom imata poseben odnos in sta pogosto tudi v konfliktu.

mag. Frenk

Igra: Mitja Ritlop

Prodoren in hkrati zelo strog profesor, ki poučuje predmet Programiranje mehatronskih sistemov. Vsaki generaciji ponudi zelo ciljno usmerjen praktični pouk z možnostjo pridobitve štipendije in nadaljnje zaposlitve v določenem podjetju. Velja za strokovnjaka na svojem področju, ki poučuje iz lastnih izkušenj.

Direktor

Igra: Brane Završan

Direktor uspešnega mednarodnega podjetja Airfree, ki trenutno razvija nov pametni prezračevalni sistem. Velja za dobrega poznavalca stroke v kateri deluje, vizionarja in poslovnega angela vsem mladim talentom.

Oče Samo

Igra: Tarik Rashid

Samo je industrijski oblikovalec. Samo kljub obilici službenega dela vsak dan najde čas in energijo za druženje z Janom. Ko  izve, da lahko z ustrezno podporo in pristopi poučevanja pri takšem otroku veliko doseže, se odloči, da Jana žene k odlični mentalni in fizični pripravljenosti.

Mama Marijana

Igra: Urška Majcen

Ob Janovem rojstvu so zdravniki odkrili znake avtizma in to tudi kasneje potrdili. Rodil se je v času, ko ni bilo možno dovolj natančno napovedati genetike oz. ali bo otrok avtist ali ne. Zato je Marijana do Jana še posebej zaščitniška in na njegove dosežke gleda s ponosom.

Dejan

Igra: Joži Doberšek

Vodja razvoja v podjetju in je odgovoren za znamko Airfree in pametni prezračevalni sistem. Izjemno nadarjen, sposoben in tehnično zelo dobro podkovan. Je mentor mladim talentom, ki jih direktor podjetja vedno znova vabi k razvoju.

Dawid

Igra: Iztok Gartner

Poslovnež, ki prihaja iz Poljske, vendar deluje tudi na Karibih in v Ameriki. Je poslovni partner podjetja. Skupaj z direktorjem razvijata znamko Hurricane Windows (okna proti hurikanom), ki jih nameravata prodajati v Ameriki.

Urh

Igra: Mark Gaberšek

Njegov trenutni hobi je šport, zanimanje za avtomobile ter lepe ženske. Ko postane Tarin partner pri vajah, se vse bolj kot za sodelovanje zanima za Taro. Pred njim je težka naloga, saj ni deležen Tarine pozornosti.